Discussion Diskuzia ku akciám

Discussion in 'Česká a Slovenská sekce' started by Ares, Oct 4, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. anti.

    anti. Regular


    pché, jsem odvaha sama! :D PS: kdo mi pomůže splnit úspěchy na eventu s vybitím všech šesti kol na vyšších obtížnostech? :D
     
  2. Ulisson

    Ulisson Someday Author

    Ahoj,
    zkusim přidat pár postřehů k essenciálnímu eventu aniž bych moc opakoval již řečené (s většinou naprosto souhlasím :).

    - naprosto mne v celém DSO štvou úkoly typu "všechny barvy". V základní Questové řadě jsem se snažil chápat že třeba autoři nechtějí dopředu prozrazovat legendu, ale v pravidelném eventu je to podle mne úplná prasárna. Myslím tím questy kde se objeví jeden úkol a pod ním odměna. Jenže když úkol splníte, tak místo odměny dostanete pokračování úkolu. A znova. A znova. A vlastně nevíte, kdy (a jestli vůbec) to skončí a co všechno se po vás bude chtít. A ve dvoudenním eventu nakonec skončím v půlce úkolu a nedostanu nic. Proč to není rozdělené na 6 částí s menšími odměnami? Nebo proč nejsou zobrazeny všechny a další úkoly nejsou třeba prošedivělé (nedaly by se plnit, ale muselo by se postupně). Nebo kurnik proč se vlastně nedají všechny barvy plnit najednou?

    - další věc co mne točí a přitom je to úplně snadno programátorsky řešitelné jsou různé odpočty. Do 2min zabij hlavní monstra. Do 30sec zabij monstrum z prokleté amfory (to je i u dalších eventů). Proč, když už to ten systém stejně někde na pozadí počítá, tak tu informaci nezobrazí i hráčovi? Jako u destruktora atd. Stejná věc je u Q-ček. V úspěších je třeba do 5 min vyčisti mapu Q1. To mám jako hrát se stopkama? Proč se mi nemohou při každým vstupu do Q zobrazit (třeba i minimalizovatelné) stopky? Stejně to ten systém musí kvůli úspěchům někde na pozadí počítat.

    - pro mne osobně je event těžko hratelný kvůli velkému tlaku na hraní ve skupině (otevírání portálů stojí ve skupině vlastně pětinu). Raději hraju sám (nikdo mne netlačí do rychlosti ani mne nikdo nezdržuje když chci jít rychle). Občas si i ve skupině zahraju rád, ale tenhle event bych musel jet ideálně ve skupině celou dobu a to se mi nechce. Každý to má samozřejmě jinak a pro pravidelné skupinové hráče je zase pětinový vstup pěkný bonus.

    - eventů je spousta. Pamatuju dobu kdy event byl jednou za čas (ještě se starou postavou než jsem si dal poměrně dlouhou pauzu). Dneska jdeme z eventu do eventu, kolikrát jsou i dva nebo tři eventy najednou. V takovém okamžiku mi musí event proti hraní normálních map (nebo Q) nabídnout něco navíc. Jenže v esenciálním eventu to "něco navíc" prostě nedokážu najít. Možná nejsem schopen docenit karmot, ale prostě mi přijde že při farmení na Q získám pro postavu mnohem víc než na tomhle eventu. Blackborg hraju do první runy, essenciální nebudu hrát v současné konstelaci nejspíš vůbec.
     
    Last edited: Jun 7, 2020
  3. Geredis

    Geredis Forum Inhabitant

    Sepsal jsem krátkého průvodce jednodenní akcí Pašerácká chamtivost. Přečíst si jej můžete v almanachu. :)
     
    micuna13 likes this.
  4. elithyacz

    elithyacz Forum Baron

    Tak temné z krychliček (otevřených při akci) se započítávají do lišty. Bohužel ty co jsem měl schované u kobolda jsem probendil již dříve takže nevím jak je to s nimi.
     
  5. Debro123

    Debro123 Forum Greenhorn

    Nadherna akcia pašeracka chamtivost.. Mal som odložených 8k temných z kociek u kobolda a čakal som celý čas na tento ´´mini event´´ ..
    Samozrejme sa tieto temne nepočitaju do eventu, .. Strčte si taky event za klobuk... Nemam slov na toto vážne
     
  6. @Debro123, počítá, jenže jsi udělal kardinální chybu. Aby se ti to započítalo, musel bys ty temné z kostek "dropnout" do inventáře v průběhu tohoto eventu.. Tak příště :)
     
    -Touchwood- likes this.
  7. Debro123

    Debro123 Forum Greenhorn

    Prečo by som to mal dropovat v priebehu eventu.. Normálne to malo pričítať vtedy keď tie temné rozklikneš a je uplne jedno či som ich dropol dnes či pred 5timi rokmi,.. Je to celé trápne a vyslovene spravené tak aby si ludia tie temné kúpili a nemali šancu to spravit nijak inak.. Ale čo iné sa dalo čakať,a ja som si naivne myslel že raz urobia niečo normálne :)
     
  8. Gauthor

    Gauthor Count Count

    Ano. Event kterej je vyrobenej k tomu, aby si lidi koupili TM, kupodivu funguje přesně tak, aby si lid koupili TM. :D:D:D Jak překvapivé. Jenom se divím, že to funguje na TM z kostek. To by si měli nějak ošéfovat. Buď je nepočítat vůbec, nebo nepočítat ty z kostek za prémko zdarma z bonuskódů. Ale ta druhá varianta je moc práce.
     
  9. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    asi 5k kostek otevreno.. ziskano 5k TM.. tak jsem byl 3x to doupe.. pet nepadl.. vubec nechapu smysl ze ty vstupy nikde neziskas.. pritom ten boss dava slusny drop,na i4 hodne velka hromada veci ,sutru,16 jader,TM,drakeny.. byl jsem i4+5.. troufam si rict ze i i7 by byl porazen bez smrti solo..

    ale podle me se nevyplati uz ani i5,omezeny drop z jednoho bosse(fialky,lega) a neni vstup tajnyho doupete..

    jen tak mimo.. ten bonus code posledni..no tvl.. u me 10 goldu(jak u vsech) surovy diamant a runa na vedomosti co snad ani prodejni cenu nema.. tak jsem se zasmal...
     
  10. Ulisson

    Ulisson Someday Author

    Ještě jeden postřeh k essenciálmu eventu: nesnáším když je kdekoliv uklikávací past. A jak jinak nazvat mapu, kde mne to debufama tlačí k tomu, abych co největší část mapy odehrál mezi portálama na který můžu kdykoliv kliknout a přijdu o rosu co jsem horkotěžko nafarmil během dvou předchozích map. Proč tam není jedno potvrzovací okno navíc? Snažím se doběhnout aspoň jednou ty všechny barvy. Dvě kola farmím na další vstup do modré (kde mi pak padá za kolo 1-2 krystaly) a kliknu si na žlutou - no boží prostě.
     
  11. couda22

    couda22 Forum Commissioner

    Bohuzel drop krystalu do ukolu NENI nastaven pro skupinu, ale jen pro hrace, co monstum zabije. Je to stejny "problem", jako byval u opakovacich ponkovacich ukolu.
     
    Dukynka likes this.
  12. elithyacz

    elithyacz Forum Baron

    Tak 2x V a jednou švestka a prd a ořech ale příjemné rozptýlení. Na každé postavě temňáčky zdarma což je fajn. Boss je srandista na pohodu.
     
  13. Tím "dropnutím" jsem neměl na mysli získání kostky z monstra na mapě... to si měj třeba tunu kostek dropnutých před 10ti lety.......ale tím zmíněným dropnutím jsem měl na mysli okamžik, kdy ROZKLIKÁVÁŠ kostky = dropnutí kořisti z kostky = připsání 1000 tm do inventáře = postup v této pašerácké akci.. Systém to hold vyhodnocuje jako drop a nerozlišuje, jak to bylo získané... Proto byla volovina cos udělal.. kapišto?
     
    micuna13, jackoneill1976 and Dukynka like this.
  14. ViperMK3

    ViperMK3 Forum Apprentice

    Bol som síce iba na smrtiacej, aby som to zvládol, ale musím povedať, že len táto 1 mapa bola zaujímavejšia ako celý esenciálny event :)
    [​IMG]
     
    micuna13 likes this.
  15. anti.

    anti. Regular

    kdyby ses Gauthore raději staral o svou gildu jako o to jaké TM ne/počítat ;) zvyšuj kvalitu tam kde je to třeba a nepřemýšlej nad dokonalým eventem, tenhle event vylepšit nepotřebuje.


    eventu s TM dávám 12/10, avšak jsem se potýkal s nefungujícím internetem a dodělání eventu se pro mě díky tomu stalo nervy drásajícím, každopádně 3k+1k TM z kostek+truhličky za 5klíčů mi usnadnilo práci a taky nově počítání TM z eventového bosse, jednou nebo 2x jsem zaskočil do doupěte jestli třeba nebudou více padat TM, získal jsem jen runu na zbroj, takže runička+9500tm a posvátný onyx z kostek k tomu, takže co říci... HLAVNĚ SE USMÍVEJ TE KLUCÍÍÍ :D :D :D
     
  16. Gauthor

    Gauthor Count Count

    Event vylepšovat nechci, jen jsem se podivoval nad tím, že si BP nechává tímhle způsobem utíkat příjmy. Ale je to jejich věc, mně to nevadí. Pro mně ten event znamená dostat za 1 minutu 1000 TM bez práce a zbytek je mi fuk.

    A gildu jsem zrušil, tak se o ní nemusím starat. :p
     
  17. anti.

    anti. Regular

    tak neříkej, že by si měli něco ošéfovat nebo ti obejdu auto :D:D:D

    vždyť ty ses nestaral :D:D:D
     
  18. Co to toto?....o_O
     
  19. Gauthor

    Gauthor Count Count

    To by bylo na delší povídání. Ale došel jsem k názoru, že mi bohatě stačí gilda s 5-10 lidma.
     
  20. CzSamurai

    CzSamurai Forum Apprentice

    čili jsi gildu Nesnesitelní nezrušil, jen jsi povyhazoval většinu a ponechal tak defacto novou gildu Nesnášenlivý :)
     
    anti. and -Touchwood- like this.